Efterskole: Derfor er muligheden og opholdet en gave til dig!

Af Ruben Samuel Sørensen 15-09-2017
Efterskole: Derfor er muligheden og opholdet en gave til dig!

Er du lige begyndt i 9. klasse? Så kan det måske være svært at forestille sig, at det en dag er slut med folkeskolen, og det kan være endnu sværere at forestille sig, hvad man så skal efterfølgende. Men du kan ligeså godt begynde at tænke i disse baner, for før du ved af det, er sommeren kommet, og nye muligheder står for døren. Du kan vælge at tage direkte i gymnasiet, tage 10. klasse på en efterskole, eller den helt vilde – et ophold i udlandet. Dette indlæg vil henvende sig til dig, der er lidt nysgerrig på efterskolen: Hvad kan den? Hvad gør den? Og hvad kan man få ud af det? 

Efterskolen er en gylden mulighed

Efterskolen og højskolen har en lang tradition bag sig i Danmark. Med efterskolen har man mulighed for at komme væk fra mor og far i et lille års tid og prøve, hvordan det er at stå på egne ben.

Mulighederne er mange, når det kommer til en efterskole. Fordelen ved en efterskole er, at ting som fællesskab, sammenhold og almindelig dannelse står højt på prioriteringslisten. Kort sagt: På en efterskole lærer du mere og andet end de klassiske fag i folkeskolen. Du lærer om ansvar for dig selv og for andre, og du lærer dig selv bedre at kende, fordi du er væk fra dine normale omgivelser.

Hvordan finder man den rigtige efterskole?

Flere efterskoler tilbyder som udgangspunkt flere og anderledes fag i forhold til, hvad du har været vant til i folkeskolen. Du vil med et efterskoleophold derfor blive udfordret fagligt på andre måder, end hvad du ellers er blevet.

Der findes et hav af forskellige efterskoler, der alle tilbyder noget forskelligt. Der er de klassiske idrætsefterskoler, de mere kunstneriske efterskoler – og der kunne nævnes flere endnu. Du vil altså helt sikkert kunne finde en efterskole, der passer til dig og dine interesser. Det er snart Efterskolernes Dag, og jeg kan kraftigt anbefale at aflægge en efterskole et besøg. Hvis du ikke har mulighed for at være med denne dag, kan du ringe til skolen og høre, om du må komme på besøg. Eller bedre endnu; kender du én, der går på efterskole, kan du besøge ham eller hende og få dig et indtryk af efterskolen og vedkommendes oplevelser med den.

Det skal nok gå alt sammen …

Det, du ikke må være bange for som ung, er at komme væk fra dine forældre. Der er selvfølgelig noget skræmmende ved at rejse 150 km. væk fra dem og være overladt til dig selv. Men det, som du ”mister” ved ikke at have dine forældre tæt på dig, får du ved at have en masse nye venner tæt på livet. Og lad os bare indrømme det; fordi du er forkølet, og mor ikke er der til at lave din te, så overlever du det. Og oplevelsen vil lære dig at klare dig selv – også når du ligger syg, og verden kan virke uoverskuelig.

Det vil ikke altid være let at være på efterskole, og der vil nok være perioder, hvor du har lidt hjemve. Men husk på, at det ikke er for sjov, man kalder efterskolernes sidste dag for ”store tudedag”. Når først du er kommet afsted, og året er fløjet forbi, vil du heller ikke hjem igen. For de venner du har fået her, bliver nogle gange venner for livet. Et efterskolebånd er svært at bryde.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90