Dét betyder dit valg af studieretning

Af Ruben Samuel Sørensen 25-08-2016
Dét betyder dit valg af studieretning

Du er lige startet i gymnasiet i en ny klasse. En klasse der primært er baseret ud fra, at I har valgt samme studieretning. Men hvad betyder studieretningen egentlig for din fremtid? Låser en studieretning fuldstændig dine fremtidsmuligheder? Eller er der mulighed for at skifte spor, hvis du skifter mening? Læs med her og få svaret.

Sådan valgte jeg studieretning

Tilbage da jeg i 2008 startede i gymnasiet, valgte jeg studieretning primært baseret på, hvilken uddannelse jeg ville have bagefter. Jeg troede indtil midten af 2.g, at jeg skulle helt sikkert læse jura. Altså valgte jeg en samfundsfaglig studieretning. Men i midten af 2.g skiftede jeg mening og fandt ud af, jeg ville gå en mere sproglig vej og studere noget på engelsk. Ja mere specifikt var det ikke for mit vedkommende dengang.

Jeg valgte også studieretning på baggrund af, hvad jeg interesserede mig for. Havde jeg ikke haft interesse for fagene, ville det være blevet tre rigtig hårde og ikke mindst kedelige år, så det vil jeg også anbefale dig at have med i dine overvejelser, når du skal lægge dig fast på en studieretning til december.

Du har indtil december…

Allerbedst er det, hvis du kombinerer, hvad du interesserer dig for med, hvad du godt kunne tænke dig at lave bagefter. Jeg siger ikke, du skal have en skudsikker plan – men begynd blot at gøre dig nogle indledende tanker. Er din studieretning slet ikke dig, så husk du kan skifte til december. Men hvad så med alle vennerne i din nuværende klasse? Jeg er sikker på, at de holder ved, også selvom du hopper over i en anden klasse.

Et sidste råd med på vejen. Finder du ud af efter gymnasiet, at du mangler nogle fag til drømmeuddannelsen. Så husk du kan supplere fag op fra C til B, og B til A-niveau, måske med hjælp fra en af GoTutors dygtige undervisere? Jeg ønsker dig et rigtigt dejligt skoleår og velkommen på gymnasiet.

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Pause og planlægning
Pause og planlægning

Du sidder midt i læsningen op til din mundtlige dansk eksamen. Du er presset, og du syntes efterhånd...

Ruben Samuel Sørensen 16-06-2016
Der var engang hvor…
Der var engang hvor…

… Gymnasiet var skarpt opdelt mellem sproglige og matematiske studenter. Dengang skulle man altså al...

Ruben Samuel Sørensen 30-08-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90