Dét betyder dit valg af studieretning

Dét betyder dit valg af studieretning

Du er lige startet i gymnasiet i en ny klasse. En klasse der primært er baseret ud fra, at I har valgt samme studieretning. Men hvad betyder studieretningen egentlig for din fremtid? Låser en studieretning fuldstændig dine fremtidsmuligheder? Eller er der mulighed for at skifte spor, hvis du skifter mening? Læs med her og få svaret.

Sådan valgte jeg studieretning

Tilbage da jeg i 2008 startede i gymnasiet, valgte jeg studieretning primært baseret på, hvilken uddannelse jeg ville have bagefter. Jeg troede indtil midten af 2.g, at jeg skulle helt sikkert læse jura. Altså valgte jeg en samfundsfaglig studieretning. Men i midten af 2.g skiftede jeg mening og fandt ud af, jeg ville gå en mere sproglig vej og studere noget på engelsk. Ja mere specifikt var det ikke for mit vedkommende dengang.

Jeg valgte også studieretning på baggrund af, hvad jeg interesserede mig for. Havde jeg ikke haft interesse for fagene, ville det være blevet tre rigtig hårde og ikke mindst kedelige år, så det vil jeg også anbefale dig at have med i dine overvejelser, når du skal lægge dig fast på en studieretning til december.

Du har indtil december…

Allerbedst er det, hvis du kombinerer, hvad du interesserer dig for med, hvad du godt kunne tænke dig at lave bagefter. Jeg siger ikke, du skal have en skudsikker plan – men begynd blot at gøre dig nogle indledende tanker. Er din studieretning slet ikke dig, så husk du kan skifte til december. Men hvad så med alle vennerne i din nuværende klasse? Jeg er sikker på, at de holder ved, også selvom du hopper over i en anden klasse.

Et sidste råd med på vejen. Finder du ud af efter gymnasiet, at du mangler nogle fag til drømmeuddannelsen. Så husk du kan supplere fag op fra C til B, og B til A-niveau, måske med hjælp fra en af GoTutors dygtige undervisere? Jeg ønsker dig et rigtigt dejligt skoleår og velkommen på gymnasiet.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90