Bliv underviser: 3 gode grunde til at arbejde som lektiehjælper

Bliv underviser: 3 gode grunde til at arbejde som lektiehjælper

Bliv underviser og oplev nye udfordringer hver dag. At undervise børn og unge er et sjovt og udfordrende job, hvor du får mulighed for at bringe din egen faglighed i spil. Det er et selvstændigt job, der i høj grad bidrager til din egen personlige udvikling. Vi giver dig 3 fordele ved jobbet som lektiehjælper:

1. Bliv underviser og få fleksible arbejdstider med selvstændighed

I modsætning til mange andre jobs, så er lektiehjælp et meget fleksibelt job med arbejdstider, som du selv kan planlægge. Du behøver ikke have et fast skema, og er der uger med mange eksaminer, eller blot uger du ønsker at have fri, er det helt op til dig. Du har nemlig fuld kontrol over hvor lidt, eller hvor meget, du ønsker at arbejde.

I løbet af semesterperioden finder undervisningen, og dermed dine arbejdstider, ofte sted efter skoletid, når eleverne har fået fri. Så har du andre forpligtelser i løbet af dagen, som eksempelvis dit studie eller et deltidsjob, er det muligt at tilpasse undervisningen til disse.

Da det er dig og forældrene, der planlægger jeres undervisningsforløb, kræver jobbet en høj grad af selvstændighed. Du vil opleve at være din egen chef og selv skulle formå at løfte forløbet fra start til slut.

2. Suppler din indkomst og boost dit CV – bliv underviser!

At være lektiehjælper er fantastisk til at supplere din eksisterende indkomst og tjene lidt ekstra, mens du eksempelvis studerer. Som lektiehjælper bestemmer du ofte selv, hvor mange timer du ønsker at arbejde, og dermed hvor meget du ønsker at tjene. Så hvad enten du har et fuldtidsjob og blot ønsker at tjene lidt ekstra i trange måneder, eller du er studerende og ønsker at supplere din SU, så kan lektiehjælper være jobbet for dig.

Udover en god indtægt er jobbet som lektiehjælper et værdifuldt boost til dit CV. Som underviser udvikler og udfordrer du en række personlige og faglige kompetencer, samtidig med at du holder din viden ved lige.

3. Den personlige gevinst

Gevinsten ved at være lektiehjælper er dog ikke blot økonomisk. Flere undervisere oplever i høj grad en personlig gevinst, når de hjælper elever til at nå deres mål og forbedre deres selvtillid. Undervisningens natur betyder, at du hele tiden er i dialog med dine elever, og at du ofte vil få et nært forhold til dem gennem jeres forløb. Et forhold som viser sig meget givende, når den studerende opnår den succes, de stræber efter.

At være en vejleder handler nemlig ikke blot om at undervise i pensum. Du får mulighed for at hjælpe med at forme dine mange elever, motivere dem og give tilbage til samfundet. Dine elever ser op til dig som mentor, og du kan inspirere dem både fagligt og personligt. Og du vil opleve, at det ikke kun er dine elever, der vokser gennem forløbet. Hurtigt vil du indse, at underviserjobbet også udvikler dig. Du vil få udfordret din tålmodighed og vedholdenhed, samt din kommunikationsevne, da du både skal kommunikere med forældre og elever.

Bliv underviser hos GoKarakter – læs mere om jobbet og ansøg lige her!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90