Bliv underviser: 3 gode grunde til at arbejde som lektiehjælper

Af Ruben Samuel Sørensen 19-08-2017
Bliv underviser: 3 gode grunde til at arbejde som lektiehjælper

Bliv underviser og oplev nye udfordringer hver dag. At undervise børn og unge er et sjovt og udfordrende job, hvor du får mulighed for at bringe din egen faglighed i spil. Det er et selvstændigt job, der i høj grad bidrager til din egen personlige udvikling. Vi giver dig 3 fordele ved jobbet som lektiehjælper:

1. Bliv underviser og få fleksible arbejdstider med selvstændighed

I modsætning til mange andre jobs, så er lektiehjælp et meget fleksibelt job med arbejdstider, som du selv kan planlægge. Du behøver ikke have et fast skema, og er der uger med mange eksaminer, eller blot uger du ønsker at have fri, er det helt op til dig. Du har nemlig fuld kontrol over hvor lidt, eller hvor meget, du ønsker at arbejde.

I løbet af semesterperioden finder undervisningen, og dermed dine arbejdstider, ofte sted efter skoletid, når eleverne har fået fri. Så har du andre forpligtelser i løbet af dagen, som eksempelvis dit studie eller et deltidsjob, er det muligt at tilpasse undervisningen til disse.

Da det er dig og forældrene, der planlægger jeres undervisningsforløb, kræver jobbet en høj grad af selvstændighed. Du vil opleve at være din egen chef og selv skulle formå at løfte forløbet fra start til slut.

2. Suppler din indkomst og boost dit CV – bliv underviser!

At være lektiehjælper er fantastisk til at supplere din eksisterende indkomst og tjene lidt ekstra, mens du eksempelvis studerer. Som lektiehjælper bestemmer du ofte selv, hvor mange timer du ønsker at arbejde, og dermed hvor meget du ønsker at tjene. Så hvad enten du har et fuldtidsjob og blot ønsker at tjene lidt ekstra i trange måneder, eller du er studerende og ønsker at supplere din SU, så kan lektiehjælper være jobbet for dig.

Udover en god indtægt er jobbet som lektiehjælper et værdifuldt boost til dit CV. Som underviser udvikler og udfordrer du en række personlige og faglige kompetencer, samtidig med at du holder din viden ved lige.

3. Den personlige gevinst

Gevinsten ved at være lektiehjælper er dog ikke blot økonomisk. Flere undervisere oplever i høj grad en personlig gevinst, når de hjælper elever til at nå deres mål og forbedre deres selvtillid. Undervisningens natur betyder, at du hele tiden er i dialog med dine elever, og at du ofte vil få et nært forhold til dem gennem jeres forløb. Et forhold som viser sig meget givende, når den studerende opnår den succes, de stræber efter.

At være en vejleder handler nemlig ikke blot om at undervise i pensum. Du får mulighed for at hjælpe med at forme dine mange elever, motivere dem og give tilbage til samfundet. Dine elever ser op til dig som mentor, og du kan inspirere dem både fagligt og personligt. Og du vil opleve, at det ikke kun er dine elever, der vokser gennem forløbet. Hurtigt vil du indse, at underviserjobbet også udvikler dig. Du vil få udfordret din tålmodighed og vedholdenhed, samt din kommunikationsevne, da du både skal kommunikere med forældre og elever.

Bliv underviser hos GoKarakter – læs mere om jobbet og ansøg lige her!

Mød forfatteren:

Billede af

Ruben er direktør og medejer af GoTutor. Ruben har en baggrund som underviser / lektiehjælper på HHX og universitetsniveau og har arbejdet i mange år som analysedirektør i marketingbranchen. At Ruben er en del af GoTutor skyldes hans ønske om at gøre en forskel for elever og give dem skoleglæde.

Søger du privat lektiehjælp?

  • GoTutor er Danmarks bedst anmeldte

  • Mange års erfaring og en del af Egmont

  • Trænede og uddannede undervisere

  • Fast lav pris og fair vilkår


Eller kontakt os på: info@gotutor.dk

Du vil måske også synes om

Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere
Lærernes dag: Hurra for alle verdens undervisere

Det er en helt særlig dag i Danmark! Vi fejrer nemlig en række mennesker, som gør en helt speciel in...

Ruben Samuel Sørensen 05-10-2019
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!
Sådan oversætter du et ord på 2 sekunder!

Kender du det, når du læser en artikel og støder på et ord du ikke forstår, men ikke kan overskue at...

Ruben Samuel Sørensen 20-07-2016
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?
Hvad er forskellen på kvote 1 og 2?

Der kan være mange årsager til, at man ikke har fået det karaktergennemsnit, som man havde håbet på....

Ruben Samuel Sørensen 24-06-2016
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90