Adgangskvotienter for 2017: Dette betyder kvotienten

Adgangskvotienter for 2017: Dette betyder kvotienten

28. juli, dagen i dag, vågnede over 91.000 unge mennesker op til et svar på, hvorvidt de var godkendt eller afvist. Godkendt eller afvist på deres drømmestudie. Omkring 3/4 af disse kan lykkeligt åbne deres mail og finde, at de er blevet optaget. For den sidste fjerdedel var uddannelsernes adgangskvotienter desværre for høje.

Igen i år har der været skyhøje adgangskvotienter. Især to uddannelser har været i fokus: De sprænger nemlig karakterskalaen. Den ene drejer sig om International Business på Copenhagen Business School. Dette er ingen overraskelse, for det gjorde uddannelsen også sidste år og året før det. Det overraskende er, at International Business, eller IB som mange kender den, er slået af pinden som uddannelsen med den højeste adgangskvotient. I år er det nemlig AP degree in Marketing Management på Erhvervsakademi Sjælland, der slår rekorden. Og noget overraskende må det siges. De forgange år har adgangskvotienten ligget på 5,4 i 2015, hvorimod alle blev optaget i 2016. I år har den dog taget et kvantespring, og du skal nu fremvise et snit på 12,3 for at blive optaget.

Hvad betyder adgangskvotienter?

‘Hvordan kan det ske?’, tænker du måske. Og det skal vi fortælle dig. Adgangskvotienter for videregående uddannelser er nemlig ikke bestemt af dennes sværhedsgrad, men i stedet af uddannelsens popularitet og antal pladser. De uddannelser, der har flest ansøgere i forhold til antallet af pladser, vil som udgangspunkt også have det højest krævede snit. Men det betyder også, at adgangskvotienten skifter fra år til år. Er en uddannelse særligt populær et år, eller bliver der færre pladser, vil adgangskravet automatisk stige. Dette ses eksempelvis for AP degree in Marketing Management på Erhvervsakademi Sjælland. Uddannelsen har 20 pladser, men havde over 80 ansøgere.

Men kan du ikke præstere et snit over 12, skal du ikke fortvivle. Det er nemlig kun de færreste uddannelser, der kræver dette. Faktisk kræver 159 af de i alt 880 videregående uddannelser et snit over 6. Herudover er der 440 uddannelser, der slet ikke har en adgangskvotient.

Kunne du tænke dig at se, hvor mange og hvilke uddannelser, dit eget snit rækker til? Det kan du undersøge nærmere lige her, hvor du også kan se samtlige adgangskvotienter for de forskellige uddannelser.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Hjælp dit barn gennem læseferien med disse 3 tips!
Hjælp dit barn gennem læseferien med disse 3 tips!

Har du et barn, der netop holder læseferie? Måske det går lidt langsomt med læsningen. Måske er eksa...

Tag skolen seriøst – her er alle fordelene ved at gøre sit bedste
Tag skolen seriøst – her er alle fordelene ved at gøre sit bedste

Tag skolen seriøst. Det lyder måske lidt traditionelt og kedeligt, og det er nemt at få af vide, at...

Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet
Ny uddannelse: udnyt denne nye, friske start, du får givet

Uanset om du skal starte på gymnasiet, universitetet eller en helt anden ny uddannelse, så kan du br...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn