Adgangskvotienter for 2017: Dette betyder kvotienten

Adgangskvotienter for 2017: Dette betyder kvotienten

28. juli, dagen i dag, vågnede over 91.000 unge mennesker op til et svar på, hvorvidt de var godkendt eller afvist. Godkendt eller afvist på deres drømmestudie. Omkring 3/4 af disse kan lykkeligt åbne deres mail og finde, at de er blevet optaget. For den sidste fjerdedel var uddannelsernes adgangskvotienter desværre for høje.

Igen i år har der været skyhøje adgangskvotienter. Især to uddannelser har været i fokus: De sprænger nemlig karakterskalaen. Den ene drejer sig om International Business på Copenhagen Business School. Dette er ingen overraskelse, for det gjorde uddannelsen også sidste år og året før det. Det overraskende er, at International Business, eller IB som mange kender den, er slået af pinden som uddannelsen med den højeste adgangskvotient. I år er det nemlig AP degree in Marketing Management på Erhvervsakademi Sjælland, der slår rekorden. Og noget overraskende må det siges. De forgange år har adgangskvotienten ligget på 5,4 i 2015, hvorimod alle blev optaget i 2016. I år har den dog taget et kvantespring, og du skal nu fremvise et snit på 12,3 for at blive optaget.

Hvad betyder adgangskvotienter?

‘Hvordan kan det ske?’, tænker du måske. Og det skal vi fortælle dig. Adgangskvotienter for videregående uddannelser er nemlig ikke bestemt af dennes sværhedsgrad, men i stedet af uddannelsens popularitet og antal pladser. De uddannelser, der har flest ansøgere i forhold til antallet af pladser, vil som udgangspunkt også have det højest krævede snit. Men det betyder også, at adgangskvotienten skifter fra år til år. Er en uddannelse særligt populær et år, eller bliver der færre pladser, vil adgangskravet automatisk stige. Dette ses eksempelvis for AP degree in Marketing Management på Erhvervsakademi Sjælland. Uddannelsen har 20 pladser, men havde over 80 ansøgere.

Men kan du ikke præstere et snit over 12, skal du ikke fortvivle. Det er nemlig kun de færreste uddannelser, der kræver dette. Faktisk kræver 159 af de i alt 880 videregående uddannelser et snit over 6. Herudover er der 440 uddannelser, der slet ikke har en adgangskvotient.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90