Online lektiehjælpere: 8 gode sider, der kan hjælpe dig med lektierne

Online lektiehjælpere: 8 gode sider, der kan hjælpe dig med lektierne

Det er frustrerende at sidde hjemme med skolearbejde, der ikke giver mening, er for svært, eller bare kræver, at man godt kunne bruge en hjælpende hånd. Vi har derfor samlet en række links til hjemmesider, der både kan gøre det nemmere at lave lektier og læse til eksamen! Se de 8 sider her: 

Restudy 

(https://restudy.dk)

Langt de fleste uddannelsesinstitutioner har adgang til Restudy, så har du et UNI-login, kan du få glæde af sidens indhold helt gratis. Restudy er behjælpelig i stort set alle fag; lige fra dansk og matematik til musik, naturgeografi, oldtidskundskab og virksomhedsøkonomi. Der tilbydes hjælp fra de helt små klasser og op til A-niveau på gymnasiet. På Restudy finder du videoer, der i allerhøjeste kvalitet med hjælp fra faglærte gennemgår alle emner, der er pensum for det givne fag på det givne niveau. Derudover kan du teste dig selv med deres quizzer, når du har set videoen. 

Webmatematik 

(https://www.webmatematik.dk)

Hvis du eller dit barn er en af de rigtig mange, der finder matematik svært, er Webmatematik en rigtig god hjemmeside at finde hjælp hos. Siden tilbyder hjælp fra 7.-klassesniveau og op til A-niveau. Webmatematik kan hjælpe med alle emner inden for pensum og gennemgår og forklarer stort set alle opgavetyper, man kan møde. Siden er gratis for alle, også folk uden UNI-login

Dansksiderne 

(https://dansksiderne.dk/index.php?id=3381)

Dansksiderne er genial til de elever, der arbejder med analyse af både tekst og levende billeder. Siden er gratis for alle og er delt op, alt efter om du skal have hjælp til fiktion eller non-fiktion. Siden har også en fane, der hedder ‘opgaver’, hvor du kan få hjælp til at skrive novelle- og filmanalyser, værklæsninger, fokusopgaver m.m.

Gymdansk 

(https://www.gymdansk.dk/#)

Ligesom dansksiderne er gymdansk en god hjemmeside, hvis du skal analysere tekster eller skrive en opgave. Denne side er også til gratis for alle.

Sparknotes 

(https://www.sparknotes.com)

Denne side er til dig med engelsk på højniveau. Sparknotes hjælper dig med at analysere og forstå lidt mere komplicerede engelske tekster, herunder også Shakespeare. Det smarte ved siden er, at den kan oversætte gamle tekster (eksempelvis Shakespeare) til et mere moderne sprog. Siden er gratis for alle.

Gyldendals portaler 

(https://gyldendal-uddannelse.dk/landingpages/fagportalertilgrundskolen)

Gyldendal har også nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med særligt litteratur. Der er dog begrænset adgang, både for folk med og uden UNI-login.

YouTube

YouTube er en genial hjemmeside hvad angår mange ting. Også studierelaterede ting. Har du brug for hjælp til hjemmearbejdet, uanset fag og emne, kan en søgning på YouTube være en god idé. Vær dog opmærksom på, at der ikke er garanti på, at alt er brugbart eller direkte sandt, da alle kan uploade en YouTube-video. Så husk kildekritikken!

Studienet/Studieportalen

Endelig er der Studienet og Studieportalen. Begge er sider, hvor elever kan uploade deres egne opgaver, så andre elever kan få inspiration, hvis de har en lignende opgave. Disse hjemmesider er meget omdiskuterede, da der ligesom med YouTube ikke er garanti for en ordentlig kvalitet. Derudover er det også ofte set, at elever plagierer opgaver derfra. Derfor er det heller ikke så velset at bruge siderne som kilder til opgaver. Vær derfor opmærksom, når du bruger Studienet og Studieportalen. De kan være rigtig gode til inspiration, men skriv ikke noget af uden at vedlægge en fodnote – og vær skeptisk, når du læser!

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Kickstart din læserutine efter ferien
Kickstart din læserutine efter ferien

Efter en lang juleferie med masser af god mad, familiehygge og afslapning, kan det være svært at kom...

Lektier og motivation: Sådan driver du dig selv til lektielæsningen
Lektier og motivation: Sådan driver du dig selv til lektielæsningen

Alle elever kender følelsen af, at lektierne simpelthen kan være en kamp at komme igennem. Du kan si...

Gymnasietiden: Disse 3 ting ville jeg gøre om, hvis jeg kunne
Gymnasietiden: Disse 3 ting ville jeg gøre om, hvis jeg kunne

Gymnasietiden er en herlig størrelse, som jeg med glæde tænker tilbage på. Men der er også punkter,...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn