12-tals-udsalg! Sidste frist for at købe opgaver

12-tals-udsalg! Sidste frist for at købe opgaver

Nu er det slut med at betale sig til et 12-tal. Regeringen vil nemlig indføre et strafbelagt forbud, der skal sætte en stopper for, at studerende køber sig til en god karakter.

Hos GoTutor er vi meget glade for dette tiltag. Vi bliver nemlig ofte kontaktet af elever, der spørger, om vi vil skrive deres opgaver. Det er selvfølgelig noget, vi tager stor afstand fra – og vi meddeler dem, at vi ikke går ind for snyd.

Vi bliver især kontaktet op til gymnasiernes større skriftlige opgaver (SRP, SSO, SRO). Ud fra al den debat, der har været efter dokumentaren ”12-tal til salg”, tror folk nemlig, at vi også hjælper gymnasieelever med at snyde. Her tager de dog fejl.

GoTutor tager afstand fra snyd

Hos GoTutor hjælper vi med vejledning, gode råd og undervisning i de faglige emner – men vi skriver ikke opgaven for eleven. Læs mere om vores SRP-hjælp her.

“Det er vigtigt, at der endelig bliver gjort noget ved dette meget store problem. At snyde til eksamen har ikke kun konsekvenser for den enkelte, men også for vores samfund. Det danner både et utroværdigt billede på den enkeltes præstation og skaber en uretfærdig fordel i form af adgang på videregående studier, fordi man vurderer karaktererne på et falsk grundlag. Derfor glæder vi os meget til, at loven forhåbentlig træder i kraft”, siger GoTutors direktør, Mads Christensen.

Her kommer et overblik over forbuddet:

 

  • Regeringen vil til januar fremsætte et lovforslag om forbud mod salg af opgaver til elever, der studerer på en uddannelsesinstitution under Børne‐ og Undervisningsministeriet eller Uddannelses‐ og Forskningsministeriet.
  • Formålet med loven er at sikre effektiv håndhævelse af prøve- og eksamensreglerne på de danske uddannelser.
  • Ifølge lovforslaget skal det være strafbart at udbyde, sælge og markedsføre opgavebesvarelser.

 

”Når det er forbudt at snyde til eksamen, så skal det også være forbudt at tjene penge på at markedsføre tjenester, der hjælper med at snyde” siger Jens Joel, der er Socialdemokratiets børne- og undervisningsordfører.

Hvad straffen skal være, er endnu ikke blevet besluttet. Det vigtigste er signalet, siger ordføreren:

”Vi vil gerne sende et signal om, at man til eksamen ikke bliver vurderet på, hvor mange penge man har brugt, og ikke hvad man i virkeligheden kan eller har lært”.

Lovforslaget bliver fremsat til januar

Et flertal på Christiansborg foreslog sidste år et forbud. Den daværende undervisningsminister Merete Riisager (LA) var ikke enig, fordi hun mente, at det vil være "ren symbolpolitik". Hun mente nemlig, at hjemmesiderne hurtigt ville kunne

finde en vej uden om et forbud. Men til januar vil lovforslaget altså blive fremsat, fremgår det af regeringens lovprogram.

Del artiklen

Vil du høre mere om lektiehjælp?

  • Styrk dit barns trivsel og motivation

  • 100% fokus på dit barns unikke behov

Du vil måske også synes om

Hjælp dit barn gennem læseferien med disse 3 tips!
Hjælp dit barn gennem læseferien med disse 3 tips!

Har du et barn, der netop holder læseferie? Måske det går lidt langsomt med læsningen. Måske er eksa...

Sådan skriver du en god opgave
Sådan skriver du en god opgave

Hvordan opbygges en opgaven? Det kan være svært at give en hel specifik opskrift på dette. Forskelli...

Derfor er samarbejde en fordel
Derfor er samarbejde en fordel

Samarbejde kan på den ene side være noget af det mest givende, men også noget af det allermest...

Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90