Emilie fik afslag: “Jeg søgte nye veje – det kan du også!”

Emilie fik afslag: “Jeg søgte nye veje – det kan du også!”

Er du en af de mange unge, der har fået afslag fra drømmestudiet? Fortvivl ikke, jeg har selv stået der. Men når en dør lukkes, åbnes en ny, som man siger, og dette kan sagtens blive en gave i forklædning. Selvom skuffelsen i starten er overvældende, er det vigtigt at overveje dine muligheder i stedet for at dvæle ved afslaget.

Afslag skaber nye muligheder

Har du vidst, at du ville læse medicin eller statskundskab, siden du gik ind af børnehaveklassens døre? Ja, så kan det unægteligt være svært at stille sig tilfreds med andet end netop det. Tag et kig på de uddannelser, der stadig er åbne for optag. Nogle kan i sidste ende lede dig i samme retning som de uddannelser, du oprindeligt havde søgt. Der kan være ledige pladser på uddannelser, som du slet ikke havde overvejet, fordi du er gået efter en bestemt.

Jeg ville gerne have læst HA. Kommunikation på CBS, fordi jeg ville arbejde med markedsføring og kommunikation – men jeg fik et afslag. Den følelse vil jeg sent glemme. Det var som at blive valgt sidst til rundbold. Nej, faktisk værre. Jeg var jo slet ikke blevet valgt.

Men det gav mig sparket til at søge nye veje. Jeg endte efter 2,5 sabbatår med at læse til markedsføringsøkonom på Cphbusiness. Det viste sig at være utroligt spændende, og det ledte mig videre til at læse en professionsbachelor i Innovation & Entrepreneurship fra samme uddannelsessted. Det valg ledte mig i en ny retning, jeg ikke før havde overvejet, og jeg sidder i dag som HR-ansvarlig i en startup.

Det kan også være, at din foretrukne uddannelse har ledige pladser andre steder i landet. Er du villig til at flytte? Vi har skrevet et indlæg om fordelene ved eks. at studere på Syddansk Universitet.

Udnyt tiden og dit afslag

Hvis du i sidste ende vælger at vente med at søge ind til næste år, så brug det kommende år fornuftigt. Skal du eksempelvis søge ind på kvote 2, så sæt dig ind i, hvad der bliver lagt vægt på i en god ansøgning, og arbejd ud fra det. Det kan være, at faglig kvalificering er vigtigt, ophold i udlandet eller lign. Hvis du ikke klarede dig igennem nåleøjet i år, kan du ikke bare læne dig tilbage og håbe på det bedste næste år.

Erhvervserfaring er alfa omega

Står du med et friår på hånden, uanset om det er frivilligt eller ej, er det en god idé at få et job. Dette kan være et job, der er relevant for din videre uddannelse, eller blot et job der giver dig erhvervserfaring. Erhvervserfaring er mange ting. Det kan være inden for en specifik branche, men det kan også være så simpelt som: Hvordan begår man sig i et professionelt miljø? Når jeg ansætter undervisere hos GoKarakter, vurderer jeg i høj grad, hvad de laver, mens de studerer, og ikke mindst hvad de lavede før. Har de haft et arbejde før? Har de været en del af et professionelt team før? Har de referencer fra tidligere jobs? Har du det, kan det være ligemeget, om du læser medicin eller til pædagog, om det er i Odense eller Aalborg. Så længe du viser, at du brænder for det, du laver, og du forstår at indgå på en arbejdsplads – så er du en kandidat for mig.

Du fik afslag og kom ikke ind, men det betyder ikke, at verden har nået sin ende. Du har tiden, så brug den.

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege
Aktiviteter i naturen: Forkæl børnene med sjove lege

Det ligger efterhånden klart, at aktiviteter i naturen har stor indflydelse på børns indlæring. I de...

Mads N. 26-02-2019
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn
Huslige pligter: Sådan motiverer du dit barn

Der findes adskillige gode grunde til at give dit barn huslige pligter. Dels giver disse barnet en o...

Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn
Mobning: De bedste råd til at hjælpe dit barn

Når vi taler om mobning blandt børn, er ikke det samme, som det var for tyve år siden. Mobning på ne...

Johanne K. 28-02-2019
Lad os tale sammen

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål.
Ring til os på:

71 99 71 90

Bliv ringet op i dag

Hør, hvad vi kan gøre for dit barn